вторник, 23 февруари 2021 г.

Хранете се по всяко време – няма да напълнеете

За организма няма голямо значение по кое време приема храна, стига да не злоупотребявате с калориите, твърди диетологът Филип Кузменко, като изтъква, че най-важното е контролът на приетите за деня калории.

Той уверява, че за организма няма голямо значение кога употребява храна. Така че, човек може да се нахрани дори през нощта, без да се притеснява, че само заради това ще качи килограми. Това няма да се случи, ако човекът не злоупотребява с калориите.

“Въобще не е важно по кое време на денонощието ще приемете нужния за деня калораж. Може цял ден да не ядете, а през нощта да изконсумирате две хиляди килокалории”, уверява докторът, терапевт и диетолог.

Д-р Кузменко пояснява, че потребността човек да употребява храна вечер е свързана с индивидуалните особености на организма: на някого му е комфортно да си ляга с празен стомах, на друг - не.


“Човек трябва сам да си подбере такъв режим на хранене, който е подходящ лично за самия него”,
казва специалистът.

За поддържане на здравословно тегло и стройна фигура той съветва всеки от нас да определи оптималното за себе си количество калории за денонощието, но непременно с помощта на специалист. И съответно да се придържа към тази норма. Ако съумеете да останете в пределите на тази норма, можете спокойно да засищате глада си дори преди сън, отбелязва експертът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар