понеделник, 1 март 2021 г.

Деца зарадваха лекари от УМБАЛ "Свети Георги" с бяла лястовица и мартеници

Уникално по своята изработка и замисъл първомартенско пано с бяла лястовица, сътворено от момичетата и момчетата от Детска градина „Мирослава“, получи екипът на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив с началник проф. д-р Иван Иванов, съобщиха от лечебното заведение. Подаръкът от малките творци включва също автентични ръчно изработени мартенички и за лекуващите се в клиниката деца.

Думи на признателност към целия екип на Клиниката по педиатрия отправиха в благодарствено писмо децата, родителите и ръководството на детската градина.

„Скъпи медици, на Първи март мартеници подаряваме, здраве и живот Ви пожелаваме! Бъдете бели и червени, румени, засмени! Поднасяме Ви бяла лястовица с вярата, че тя ще донесе благоденствие, надежда и късмет на всички Вас и Вашите малки пациенти!  Според поверията, веднъж на 100 години се излюпва бяла лястовица. Тя се приема като чудо, носи изцеление на болните и е символ на светлото начало в живота. Вие, скъпи медици, сте нашата „бяла лястовица“!

Вие сте чудото, а то е вдушата на състрадателния, отзивчивия към чуждата болка човек, в благородството на човешкото сърце, в милосърдието и отзивчивостта, пише още в него. Едно „благодаря“ не стига, един поклон е малко за всеотдайността и професионализма, които проявявате в ежедневната си мисия да се борите за човешкия живот. Нека дните Ви са изпълнени с доброта, признателност и сбъднати мечти! Въпреки предизвикателствата, бъдете все така силни и не позволявайте духът Ви да бъде сломен дори за миг! Пожелаваме Ви здраве, повече радостни мигове, удовлетвореност от постигнатото и много любов“, е пълният текст на писмото.

Ученици и учители от ОУ „Кочо Честеменски“ в Пловдив изненадаха пък приятно екипа на Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ с големи колкото кукли Пижо и Пенда, допълват от болницата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар