четвъртък, 28 януари 2021 г.

Метаболитните заболявания във фокуса на пловдивските зимни ендокринни дни

Заболяванията на костния и минералния метаболизъм са тема на Пловдивските зимни ендокринни дни 2021 година. Заради настоящата епидемична обстановка ще бъдат под формата на уебинар в 2 сесии, който ще се проведат на 13 февруари 2021 г. (събота) от 9 ч. до 13.30 ч., дистанционно през платформа zoom. Webinar ID 985 0758 5743. 

Предвижда се съвместно участие на академични преподаватели от Катедрата по Детски болести на МУ – Пловдив. Гост лектор ще бъде проф. Михаил Боянов от Медицински университет – София. 

Зимните ендокринни дни стартираха през 2020 г. и преминаха при огромен успех. 

Пловдивските зимни ендокринни дни стартираха през 2020 г. и поставиха началото на поредицата от събития, с които Медицинският университет – Пловдив отбеляза своя 75-годишен юбилей. Това научно събитие беше проведено с голям успех и посрещнато с интерес както от академичната общност на МУ – Пловдив, така и от другите медицински университети в страната. 

"Въпреки пандемията решихме този форум да бъде проведен отново, за да продължим прекрасната инициатива, а и дигиталните технологии ни дават възможност за това. Само така ще можем да превърнем Пловдивските зимни ендокринни дни в традиционно научно събитие, организирано от Катедрата по Ендокринология, под егидата на МУ – Пловдив", заяви проф. д-р Мария Орбецова, началник на Клиника по Ендокринология и болести на обмяната при УМБАЛ "Св. Георги" и ръководител на Катедрата по Ендокринология в Медицинския университет под тепетата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар