четвъртък, 8 януари 2015 г.

Най-честите здравни цели през новата година


Много хора имат навика да гледат на новата година като на възможност да се променят и да започнат на чисто, затова си правя списъци с цели, които да преследват. Вижте най-честите здравни цели, които хората си поставят през новата година.
Ще отслабна
Целта с промяната на теглото не е само естетичен характер. Промяната на хранителния режим и отказването от вредните храни ще доведе също до прочистване на организма от токсини и подобряване на обмяната на веществата. Не забравяйте обаче да бъдете реалисти, когато си поставяте тази цел.
Ще спра цигарите
Отказването на цигарите е истинско предизвикателство за пристрастените към никотина. И ако думите "от утре спирам да пуша" някак не звучат достатъчно убедително и мотивиращо, много хора намират началото на новата година за подходящо време да започнат на чисто.
Ще намаля стреса
Стресът и претоварването са сред най-подценяваните фактори, които влияят на здравето ни. На пръв поглед няколко часа повече работа или предване на проект в последния момент не изглеждат притеснително, но натрупването на подобни активности води до преумора, депресия, проблеми с метаболизма и други. Затова повечето хора се заричат, че след 31ви декември ще променят навиците си.
Ще се движа повече
Ще стоя прав в градския транспорт, няма да ползвам асансьора, ще започна да ходя на фитнес, ще бягам сутрин в парка, ще карам колело през почивните дни, ще ходя пеша до работа - това са само част от най-срещаните "обещания" за повече движение, които хората дават в навечерието на новата година.
Ще ходя на профилактични прегледи
"Щом нищо не ме боли, значи няма нужда да ходя на лекар" - така разсъждават повечето хора. Истината обаче е, че има заболявания, чиито симптоми не са толкова явно изявени. Други пък могат да бъдат предотвратени, ако лекарите забележат, че сте предразположени към тях. Затова е добре да се правят профилактични прегледи веднъж или два пъти годишно.
Ще спя повече
Човек се нуждае от минимум 7 часа спокоен сън, за да може организмът му да отпочине и да се зареди с енергия за следващия ден. Освен това сънят между 22 и 24ч е най-здравословен и дълбок, затова късното лягане не е препоръчително. И тъй като недоспиването е сред най-често срещаните проблеми, в навечерието на новата година си обещаваме, че вече няма да е така.
Ще пия повече вода
За да бъде организмът достатъчно хидратиран, да се радвате на здрава и красива кожа, както и за да може процесите в тялото да се "движат по график", трябва да пиете поне по 2 литра вода на ден. Но улисани в работата, често хората забравят за този съвет. През новата година започнете да носите на работното място по една голяма бутилка с вода и си поставете за цел да я изпиете до края на деня.

източник: www.zdrave.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар