петък, 12 декември 2014 г.

Пет решения за повече енергия в края на годината


Предпразничната умора е често срещано явление. Вместо да сме в добро настроение, енергични и готови за коледни подвизи, настроението, енергията и желанието за живот рязко започват да клонят към нула.
Това състояние е напълно нормално. От една страна, умората на усилените работни месеци от лятото насам си казва думата.
От друга, липсата на слънце и разходки навън изтощават батериите на организма, които, познахте, се зареждат от слънцето.
И не на последно място са всички сладки, шоколади и десерти, към които инстинктивно посягаме когато сме в лошо настроение или нямаме енергия.
За да не ви завари дядо Коледа без никаква радост и празничен плам в очите, ви предлагаме 10 решения за повече енергия в края на годината.
1. Излизайте навън
Колкото и да е мрачно времето, все пак през облаците се процеждат някакви слънчеви лъчи. Излизайте за кратки разходки или отивайте пеш до работа. Това ще ви раздвижи и освежи.
А видите ли слънце, обърнете лицето си към него и затворете очи. Светлината моментално ще ви зареди.
2. Избягвайте кафето
Пиенето на кафе е ритуал, който свързваме със събуждането, но кофеинът ни е повече враг, отколкото приятел.
Той има разбуждащи свойства, но има и много негативни ефекти, като дехидратация на цялото тяло, изнервеност и т.н.
По-добре е да замените кафето с чай или поне да пиете чаша с вода и лимонов сок преди кафето.
3. Кратка дрямка
30 минутна дрямка в средата на деня ще ви презаредят и ще можете да поемете всички задачи до вечерта.
В офисите на Гугъл има специални стаи за почивка, в които служителите могат да отдъхнат и след това с нови сили да продължат да работят.
Дори да не можете да дремнете 30 минути, ако през деня ви се прииска да затворите очи за малко, не се противопоставяйте на това желание. Дори 3-4 минути покой, особено след обяд, ще ви помогнат да се почувствате по-свежи.
4. Пийте вода
Тя е горивото на организма. Помага за всички физични процеси, помага да отслабнете, да се отървете от целулита и да се почувствате по-свежи.
Знаем, че когато е студено, е много трудно човек да се „насили“ да пие вода, но си мислете за нея като за разкрасителна процедура и лекарство едновременно.
5. По-леко с коледните активности
Да приготвим сладките смаи, да украсим елхата, трапезата, къщата, че даже и двора.
Да планираме и посрещнем гости от 4-те краища на страната или ние да ги навестим всичките до един, като вземем подаръци не само за тях, но и за съседите и случайните минувачи – задачите преди празниците нямат край и е напълно в реда на нещата на 24 декември да сме по-скоро болни, отколкото буйни.
Затова не прекалявайте с коледните планове. Не оставяйте всичко за последния момент и не се ядосвайте за незначителни неща!

източник: www.edna.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар