събота, 19 юни 2021 г.

Кои подправки изгарят бързо най-опасните мазнини

Застрашаващите здравето висцерални мазнини могат да бъдат премахнати с помощта на налични подправки. Според канадски учени става въпрос за чили и джинджифил.

Натрупването на мазнини в корема е особено опасно, защото буквално обгръща вътрешните органи. Това е висцерална мазнина. Именно излишъкът му води до затлъстяване, от което е трудно да се отървем, както и до диабет тип 2 и различни възпалителни процеси.

Трябва да се отървете от мазнините, а подправките ще помогнат за това. Експертите препоръчват просто да добавите повече джинджифил и черен пипер към вашата диета, за да ускорите изгарянето на мазнините.

Джинджифилът има отлични противовъзпалителни свойства, ускорява храносмилането и нормализира нивата на кръвната захар. Той също така влияе на термогенезата, която кара мазнините да се изгарят, а не да се съхраняват.

Капсаицинът в чили също увеличава способността на организма да изгаря мазнините. Той стимулира процеса, чрез който част от храната веднага се превръща в топлина.

По-рано ендокринологът Зухра Павлова заяви, че висцералното затлъстяване може да е първият признак на метаболитен синдром, който може да доведе до увреждане. Това заболяване се характеризира с нарушен въглехидратен метаболизъм, инсулинова резистентност, висок холестерол, кръвно налягане над 130 до 80 и нарушения на кръвосъсирването.

Няма коментари:

Публикуване на коментар