понеделник, 6 август 2018 г.

Богата програма за нощта на учените в Медицински университет в Пловдив

За десета поредна година Медицински университет – Пловдив се готви да отбележи Нощта на учените, съобщиха от учебното заведение. Това ще се случи с богата програма на 28 септември. Общата тема на събитията „Нощ в МУзея“ е вдъхновена от инициативата за създаване музей на медицината.
В оспорван Дебат „Класически или виртуален музей“ два отбора ще защитават своята позиция „за“ или „против“ реалния/виртуалния музей. Дебатът ще се проведе между два отбора от по четирима участници (български и чуждестранни студенти и един преподавател), като регистрацията за участие в него е до 10 август на адрес nauchen.otdel@gmail.com. Публиката в залата ще определи победителя.
Докато в залата тече Дебата, пет отбора от български и чуждестранни студенти ще се състезават в Приключенска игра пред Аудиторния комплекс на Университета. Отборите ще бъдат от по петима участници (българси и чуждестранни студенти). Регистрация за нея е до 10 септември на адрес reklama@meduniversity-plovdiv.bg. Със знания, съобразителност и бърза мисъл участниците ще отговарят на въпроси, чиито верни отговори ще им дадат ключ към разпознаване на експонат от музея.
След приключване на Дебата и Приключенската игра, ще има Благотворителен кулинарен базар с ястия от различни национални кухни, приготвени от студенти, преподаватели и служители на МУ – Пловдив. Желаещите да се включат в него могат да се регистрират до 25 септември на stoilka@abv.bg и FB Stoilka Mandadzhieva. Събраните средства ще бъдат дарени за учредяване на музейна експозиция на тема „Медицината по тракийските земи“. 
Музикални и танцови изпълнения на студенти и преподаватели ще създадат празнично настроение. Сцените за изява ще бъдат в залата и пред Аудиторния комплекс, където ще бъде обявен „Микрофонът е ваш!“.
И тази година Европейската нощ на учените в Медицински университет – Пловдив ще бъде вълнуващ, нестандартен и вдъхновяващ празник. REFRESH е иновативен проект за Европейска нощ на учените, финансиран от Европейската комисия по дейностите Мария Склодовска-Кюри на програма „Хоризонт 2020“. Европейската нощ на учените е мега събитие, което всяка година се провежда по едно и също време в около 300 града в цяла Европа и по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар