четвъртък, 27 април 2017 г.

Шест двойки близнаци се родиха за месец в УМБАЛ, пет от тях са заченати по естествен път

Шест двойки близнаци са се родили през последните 30 дни в Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“. Това разказа завеждащата Родилно отделение към клиниката проф. д-р Елена Димитракова. 
Тя уточни, че само една от бременностите е след инвитро процедура. При останалите пет зачеването е било по естествен път. Всички новородени са в добро състояние и доносени.
От началото на годината досега в клиниката са се родили 15 двойки близнаци. А за цялата минала година двойките близнаци са били 25. Отчитаме сериозно увеличение, каза проф. Димитракова.
През януари месец е имало само едно раждане на близнаци, през февруари са проплакали 7 двойки близнаци, през март – 2, а през април – 5. Двойките момчета са 7. Има само две двойки момичета. „Смесените“ – момче и момиче близнаци – са 7 двойки. Децата са на семейства от Пловдив, Асеновград, Пещера, Раковски, Стряма, Маноле, Пазарджик и Боянци.
От 1 януари т. г. досега в клиниката е имало 554 раждания, съобщи доц. д-р Екатерина Учикова, началник на Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар