петък, 31 март 2017 г.

Ново оборудване за лабораторията на ДКЦ „Св. Георги“


С нова модерна апаратура на фирма „Сименс“ бе оборудвана клиничната лаборатория в ДКЦ „Св. Георги“ в Пловдив. С нея може да се прави широк спектър от изследвания - биохимични, кръвни и хормонални.
Единият апарат - „Кентавър“ /ADVIA Centaur CP Assays Overview/, е имунологичен анализатор, който се ползва при диагностика на алергии, анемия, диабет, HIV, а също – в кардиологияга, чернодробния метаболизъм. С него се правят още хормонални изследвания и туморни маркери.

„Дименшън“ /Dimension X Pand plus/ е биохимичен анализатор и с негова помощ освен електролити и ензими, се изследват наркотични вещества и специфични протеини.


Съвременното оборудване предоставя на медиците от центъра жизненоважна информация, от която се нуждаят за прецизна диагностика, лечение и наблюдение на пациентите. Така се увеличава ефективността в работата и се подобряват грижите за търсещите помощ.

1 коментар:

  1. Браво чувала съм ,че апаратурата им е добра и прецизна,но сега с този апарат - „Кентавър“ /ADVIA Centaur CP Assays Overview/ще привличат още пациенти.Аз винаги ходя там ,за да си правя лабораторни изследвания за анемия.Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване