вторник, 2 февруари 2016 г.

Балонът на нашето доволство



Питали ли сте се някога защо някои хора са толкова здрави, че сте ги виждали да боледуват само за по 2-3 дни на няколко години – и то по време на грипни епидемии? Или защо на някои толкова много им върви във всичко, че късметът изглежда по-скоро като норма, отколкото като изключение в живота им?

Причината за това, е че си имат здрав балон. Да, обградени са от здрав енергиен балон, чиято стена е плътна, еластична и без пробойни, през които енергията им да изтича неконтролируемо навън.

Енергиен балон си има всеки от нас – това е така нареченото аурично поле. Но при повечето хора то далеч не е в такова завидно състояние. За възвръщането на целостта и здравината на енергийния балон са изписани десетки мъдри книги, пълни със сложни препоръки. Но постигането на цялост всъщност далеч не е толкова трудна работа.

Всичко, което трябва да направите, за да възстановите своя енергиен балон и да го поддържате в здрава форма, е ДА ДЪРЖИТЕ НА СЕБЕ СИ. Да, това е всичко. Обичайте се, независимо колко сте близо или колко сте далеч от собствения си или от нечий чужд идеал за съвършенство. Прощавайте си грешките си – и миналите, и тези, които тепърва ще натворите (просто защото няма друг начин, по който да се научите на нещата от собствен опит, освен чрез метода на пробата и грешката). Заставайте зад изборите си – колкото и неудачни да се струват на другите и колкото и неудачни могат да ви се сторят на вас самите някой ден (но някой ДРУГ ден). Позволявайте си да чувствате и да мислите това, което чувствате и мислите – колкото и нелепо, неадекватно, неправилно, вредно или лошо може да се струва то на другите или дори на вас самите (защото нямате друг начин, по който да опознаете себе си и да получите "обратна връзка" от дълбините на собственото си същество). Приемайте се, приемайте се, приемайте се. И не се сравнявайте с никой друг. Не позволявайте на никой друг дори да си помисли, че знае кое е най-доброто за вас самите и не се съмнявайте в това, че вие най-добре знаете какво ви е нужно, какво ви харесва, какво ви се прави и какво не. Оставайте себе си – винаги – защото няма друг като вас и вашата уникалност е нужна, за да бъде Вселената цялостна и завършена.

Ако държите по този начин на себе си, постепенно всичко у вас и в живота ви ще бъде изцелено и ще се превърнете в магнит за доброто здраве, късмета, благоприятните възможности, правилните хора, въодушевяващите срещи и приключения, полезната информация и яснотата. Както водното мехурче се носи уверено и в безопасност по повърхността на бурната река, така и вие ще се носите уверено и в безопасност по течението на живота си. И ако някой дойде и ви заразправя, че няма нищо по-важно от това или че няма нищо по-важно от онова - е, вие пък му кажете, че няма нищо по-важно от здравия балон. 


Източник: www.virtualobitel.alle.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар