понеделник, 7 декември 2015 г.

ДНК тестове - бъдещето вече се случва



Иновативните изследвания повишават ефективността на диетите и тренировките, като съдействат за изграждането на режим „по мярка“
Ново поколение генетични тестове се включват в борбата с килограмите и част от най-широко разпространените в наши дни заболявания. Изследванията дават детайлна информация за индивидуалния ДНК профил, който всеки човек притежава и който до голяма степен определя реакциите на организма към външни влияния. На база на резултатите е възможно да се изготви персонален режим (в това число диета, спорт, прием на хранителни добавки), който може да помогне да се минимизират здравните рискове, свързани с генетична обремененост и пропуски в начина на живот.
Генетичните тестове са базирани на напредъка на нутригеномиката, която се фокусира върху взаимната обвързаност между храната и здравето. Те са важна част от персонализираната медицина и заемат своето място както в превантивната здравна грижа, така и в лечението на някои от най-разпространените заболявания към днешна дата. Приложението им дава достъп до задълбочена информация относно заложените предразположения и индивидуалните нужди на организма от хранителни елементи и физическо натоварване. Благодарение на нея може да бъде очертан уникалният генетичен профил на изследваното лице, който е отправна точка за изграждането на персонализирани хранителни и тренировъчни режими, методи на лечение и насоки за по-здравословен живот.
През последните години подобен тип тестове намират широко приложение в световен мащаб. Една от причините за това е, че осигуряват надеждна информация, която не може да бъде получена чрез никое друго изследване и освен това е валидна за цял живот, тъй като изследваните генни вариации не подлежат на съществена промяна през годините. От особено значение е правилната интерпретация на резултатите, която се извършва от квалифициран медицински специалист и служи като основа при създаването на високоефективни персонализирани програми за спорт, диета и превенция на заболявания. Допълнително предимство е, че тестовете могат да бъдат поръчани онлайн, без нужда от лекарско предписание, а взимането на ДНК пробата се случва в домашни условия и не изисква намеса от страна на медицинско лице.

www.nutrigen.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар