сряда, 14 октомври 2015 г.

Вълшебната тиква - универсален и вкусен лек

Първата малка стъпка към страхотното самочувствие е да се запознаете с „Госпожа Тиква”, защото „приятелството” с нея е вкусен и чудесен начин да помогнете на организма си да се чувства по-добре.

Смес от полезни елементи

В тиквата се съдържат много полезни микроелементи: аминокиселини, протеини, въглехидрати, глюкоза, фруктоза, желязо, фосфор, йод, минерали, витамини А, Е, F, B, D, К, Т, т.е. „Г-жа Тиква” ни помага да укрепим имунната си система и хормоналния си баланс, да облекчим стреса и безсънието, да подобрим състоянието на косата и ноктите и, разбира се, зрението, да подмладим и почистим кожата си, да се отървем от преждевременните бръчки и да имаме здравословен тен. Идеален начин да останем здрави, без да полагаме особени усилия.

Тиквените семки пазят от простатит

Тиквата е особено полезна за мъжете. Например тиквените семки предотвратяват появата на простатит. Витамин Е влияе положително на репродуктивната функция, което очевидно не е излишно нито за мъжете, нито за жените. Тиквеното масло трябва да се приема в продължение на 4 седмици, за да се справите със заболявания на простатата и пикочните пътища.

Подпомага работата на черния дроб


Можете да помогнете на организма си да се справи с хепатит, цироза и за профилактика на черния дроб, като консумирате тиква. Най-добре е да използвате по няколко лъжици на ден от предварително обработена и смесена с мед тиква преди хранене.

Предотвратява сърдечносъдови заболявания

Тиквата има отлични свойства да подобрява работата на сърдечносъдовата система и мозъка. Тиквените семки са богати на Омега-3 мастни киселини с изявено противовъзпалително действие. Те притежават доказани свойства да поддържат здравето на сърцето и да понижават кръвното налягане. С ястията и семената от тиквата може да направите чудеса, най-важното е да не мързелувате и да опитате.

Забравете за цистита, камъните в бъбреците и пикочния мехур

Никога няма да разберете какво е цистит, камъни в бъбреците и пикочния мехур, ако постоянно си приготвяте тиква под всякаква форма, било то ястия, супи, отвари, пресни сокове, сурови семена или масло.

Профилактика срещу глисти

На децата често препоръчват да ядат сурови тиквени семки, тъй като те са не само вкусни, но и здравословни - помагат за предотвратяване на много заболявания. Кукурбитинът - основно вещество, което ни помага да се справим с вредните паразити. Семките представляват интерес за лечението, тъй като не са токсични, не дразнят лигавиците и няма възрастови ограничения за употребата им. Т.е. идеалният начин да изчистите организма си е, като си купувате по една тиква, която можете да приготвите както ви харесва.

Оранжевото чудо предотвратява затлъстяването

И още един плюс за оранжевото чудо - предотвратява затлъстяването. Поради факта, че витамин Т помага за по-бързото смилане на храната и абсорбирането й, тиквата може да бъде отлична алтернатива на всяка една диета. Изводът е един: ако искате да сте винаги във форма, яжте по-често тиква.

Отлично средство при изгаряния и рани

При нараняване на кожата от външни фактори си направете специална кашица от тиквени семки. Трябват ви пресни, сурови тиквени семки. Намачкайте ги добре, за да получите хомогенна каша, разпределете сместа върху дебел слой марля и я сложете върху раната. Няма да чакате дълго ефекта от лечението. След около един час определено ще почувствате облекчение.

Повече енергия

Тиквените семки се отличават с висока концентрация на магнезий - един от най-важните минерали, който е от съществено значение за поддържане на енергийните нива и здравето на организма. Само половин чаша сурови тиквени семена осигурява почти 100% от препоръчителната дневна доза магнезий.

Всичко да е с мярка!

Но както всяко правило и при тиквата си има изключения. Лекарите не препоръчват яденето на твърде много сурови тиквени семки, ако човек страда от остра форма на стомашно-чревни заболявания. В този случай е в сила правилото: всичко трябва да е с мярка.
Маслото от тиквено семе не се препоръчва на хора, които страдат от диабет.

„Госпожа Тиква” – универсално лекарство, което има едно голямо предимство - то е невероятно вкусно и апетитно. Защо да позволявате на болестите да ви измъчват, когато можете просто да се насладите на приятния вкус на печената или варена тиква, като едновременно с това подарите на организма си профилактичен курс срещу много от заболяванията. Погрижете се за себе си още днес, за да сте здрави утре!

Източник: dnesplus.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар