вторник, 11 август 2015 г.

Канго Джъмпс - какво е това и има ли полза за нашето здраве?

Канго джъмпс (Kangoo Jumps) е стил в аеробиката. Практикува се със специални обувки, които имат както тренировъчен, така и рехабилитационен характер.

Kangoo Jumps обувките са създадени от канадският доктор Грегори Летхамп за рехабилитация. През 80-те години в Канада, швейцарският инжинер Денис Невил, развива модела, като създава комфортни обувки с добър дизайн. Първият му модел (KJ-1) е представена за първи път на международно спортно шоу през 1994 година. От там обувките са разработени за използване, като аеробен забавен спорт. През есентта на 2001 г. е създаден и първият модел (KJ-4 XR), предназначен за деца.
 
Канго джъмпс - отслабване и забавление
Според научни изследвания между 27% до 70% от хората, които практикуват бягане / джогинг са пострадали през първата година след започване на този спорт. Kangoo Jumps първоначално са били разработени за джогинг, с цел намаляване на негативното въздействие върху ставите.
Независимо дали сте запален джогър, сериозен бегач или човек поддържащ здравословен тонус с тичане, вие бързо ще оцените ползите, които Kangoo Jumps ви осигуряват. Намаляване на шоковото въздействие върху глезените, коленете, пищялите, бедрата, долната част на гърба и гръбначния стълб с до 80% е само една от тях.
Забравете изтощителните диети! Докато подчертаваме важността на балансираното хранене, ние всъщност сме загрижени и да прибавим елемент на удоволствие без напрегнати упражнения към вашето ежедневие с Kangoo Jumps. Университетски проучвания показват ясно, че изразходвате много повече енергия или калории, като използвате Kangoo Jumps, в сравнение с обичайните спортни обувки. Въпреки това, това само по себе не обяснява значителната загуба на тегло при хората, които са употребявали редовно Kangoo Jumps.
Тайната се крие в лимфната система. Лимфата е течност, която циркулира между нашите клетки, за да изнесе токсините от тялото ни, за да бъде то здраво. Повечето от нас не са наясно, че нашите тела съдържат четири пъти повече лимфна течност отколкото кръв. Нашата лимфна система, която е и част от имунната ни система, обаче не е помпа, като сърцето, за да се запази в обръщение. Тя зависи от нашите естествени движения! Ако ние не се движим достатъчно, токсините всъщност задръстват лимфната система и "тровят" нашите клетки. В някои места на тялото лимфната течност всъщност кристализира в целулит, който всички ние знаем, че е трудно да се премахне.
Лимфната система също „наблюдава“ нашия метаболизъм. С напредване на възрастта ние, като че ли качваме килограми и ни е все по-трудно да ги свалим.

Изследванията показват, че нашия метаболизъм, степента, с която телата ни горят калории, намалява, когато лимфната ни система става по-малко ефективна. При редовно използване на Kangoo Jumps, нашият метаболизъм става все по-ефективен, в резултат на подобрен мускулен тонус и регулиране на теглото.
 
Канго джъмпс в медицината
Докторите по спортна медицина препоръчват Kangoo Jumps за рехабилитация след травми или операции. Ползата, която повечето от тях подчертават е, че Kangoo Jumps са продукт, който позволява на пациентите да продължат здравословна рехабилитация режим на упражнения без риск от претоварване. И Kangoo Jumps помагат за предотвратяване на по-нататъшни наранявания.
Специалистите по хиропрактика препоръчват Kangoo Jumps за гръбначни упражнения, които винаги са били крайъгълен камък на хиропрактика-базирани програми за рехабилитация. Kangoo Jumps са идеални за укрепване на гръбначния стълб, оптимизиране на ортостатиката, баланс, координация и гъвкавост с минималното възможно напрежение.
 Общо практикуващите лекари препоръчват Kangoo Jumps, за коригиране и/или предотвратяване на здравословни проблеми като затлъстяване, сърдечно-съдови проблеми, депресия, запек, болки в гърба, слабост на пикочния мехур, липса на енергия, имунна недостатъчност, постнаталните упражнения и др.
Офталмолози вярват, че упражнението "скачане" подобрява зрението, както се дискутира в книгата "Скачане за здраве" от д-р Мортън Уокър. Педиатрите препоръчват Kangoo Jumps (само за деца над 6 годишна възраст), за да се подобри координацията, за създаване на положителни нива на енергия и мотивация, за улеснение на учебния процес и концентрация, борба със затлъстяването. Kangoo Jumps също се използват успешно при деца с аутизъм и със синдром на Даун.
Ортопеди препоръчват Kangoo Jumps
за намаляване на болката и за предотвратяване на ставни проблеми.
За една едночасова тренировка с канго джъмпс обувки горите средно 1200 калории. Това е интензивна здравословна тренировка, защото с помощта на обувките се предпазва гръбначния стълб и ставите. Това дава възможност на хора от всички възрасти  с различно тегло и способности за участие.

Източник: www.rozali.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар