сряда, 22 юли 2015 г.

Лятна помощ през ваканцията - част 1

Приключенията по време на летния отпуск невинаги са романтични. Някои от тях дори могат сериозно да помрачат почивката ви. Но докато с шумните съседи и лошото хотелско обслужване, рядко можете да се справите без чужда помощ, то кризисните ситуации, свързани със здравето, можете да решите и сами, следвайки нашите съвети.



1. Огън по кожата
Болката от слънчевото изгаряне може да провали почивката до такава степен, че да мечтаете да прекарате остатъка от отпуска си в ледена вана.
Какво да направите? Забравете за киселото мляко – то съдържа млечна киселина, която само ще усили болката и беленето на кожата. Вместо това изпийте един аспирин, той ще намали възпалението и неприятните усещания. На изгорелия участък нанесете дебел слой овлажняващ крем, за предпочитане от вида after sun, тъй като тези продукти съдържат успокояващи и свиващи кръвоносните съдове съставки. Най-добре е лосионът да бъде максимално студен, затова ви препоръчваме да го държите в хладилника на мини бара. Покрийте тази импровизирана маска с прозрачно фолио или найлонова торбичка. Половин час е напълно достатъчен, за да може кремът да попие и да премахне голяма част от дискомфорта. Повторете няколко пъти за максимален ефект.

2. Страх от слънцето
Още в първия ден от ваканцията по кожата ви се поява сърбящ розов обрив? Честито – имате слънчева алергия.
Какво да направите? Ако знаете, че имате подобен проблем, ви препоръчваме седмица-две преди почивката да започнете да приемате хранителни добавки, които стимулират производството на меланин, увеличават защитните сили на кожата и повишават общия имунитет на организма. На плажа използвайте продукти, които са специално създадени за хора с фоточувствителна кожа и с висок SPF. Не забравяйте да нанасяте от тях всеки път когато излезете от водата. И все пак се опитайте да стоите по-малко под слънцето – това е най-доброто лекарство. А ако въпреки това получите обрив, използвайте антихистамини и успокояващи сърбежа кремове.

следва продължение...


Няма коментари:

Публикуване на коментар