понеделник, 22 юни 2015 г.

Нов вирус удря в очите


Сълзене на очите, висока температура и втрисания са симптомите на летния вирус, който ни атакува в момента, съобщават лични лекари. Вече има много случаи на болни, които се оплакват от въпросните симптоми в продължение на 3-4 дни. Заразата се среща много често, и то по морето, като се проявява като конюнктивит, често се бърка и с алергия, затова се и подценява. Това пък води до отлагане на лечението и задълбочаване на състоянието. Най-добре е да се съобщи на джипито за проблемите с очите, за да се посети офталмолог. Лечението се извършва с капки, които трябва да се изпишат от специалист.

Аденовирусите също се разпространяват в момента и удрят очите под формата на конюнктивит. Те се проявяват и с кашлица, запушен нос, болки в гърлото. И при този вирус симптомите отшумяват за 3-4 дни.

Данни от регионалните здравни инспекции показват, че традиционните за лятото проблеми като отравяния от храна вече започват да се разпространяват. Статистиката от градовете сочи, че има доста случаи на хора с ентероколит, което е стомашно-чревно заболяване и се причинява от консумация на заразени храни.

Само преди дни стана ясно, че освен вируси, които поразяват очите, има и други, които удрят гласа. Лятната зараза причинява силна болка в гърлото, суха кашлица и пресипване на гласа. Става въпрос за риновирус, който покосява ларинкса и причинява загубата на глас. Той е силно заразен и може бързо да премине в бактериална инфекция. Това не бива да се допуска обаче, тъй като лечението може да продължи и един месец. Не подценявайте това състояние, тъй като отлагането на назначаване на терапия или самолечението може да доведе до трайна загуба на гласа.

източник: www.blitz.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар