неделя, 29 юни 2014 г.

Нов ехограф

ДКЦ "Св. Георги" гр. Пловдив разполага с модерен ехограф, поставен на втори етаж в уютен и дискретен кабинет. Ето някои въпроси за самото изследване, както и наши снимки:










Ехография на коремни органи
Какво представлява изследването?
Метод за образна диагностика на коремните органи, използващ ултразвукови вълни.

Кога се провежда?
Ултразвукът е масово прилаган в диагностиката на заболяванията на черния дроб и жлъчната система, панкреаса, бъбреците, пикочния мехур и простатата, при заболяванията на щитовидната жлеза и гърдата, за оценка морфологията и функцията на сърцето и редица съдове.

Голямата информативна стойност го прави удачно средство за скрининг, както и в терапията при някои инвазивни процедури за визуализиране на прицелен орган или патологична формация.

Какви са рисковете, усложненията, недостатъците?
Не са известни рискове при използването на ултразвук.

Специална подготовка?
Желателно е да не се приема храна поне осем часа преди извършване на изследването. Когато стомахът е празен, а червата и жлъчният мехур са спокойни, органите се визуализират по-ясно. При изследване на органи в малкия таз е препоръчително това да става при пълен пикочен мехур, отново заради по-добрата видимост.

Източник: www.puls.bg

1 коментар:


  1. искам да информирам обществеността как се излекувах от (ЖИВОТА СИМПЛЕКС ВИРУС) от жрицата карачи, посетих различни болници, но ми дадоха списък с лекарства като Фамвир, Зовиракс и Валтрекс, което е много скъпо за лечение на симптомите и никога не ме излекува , Разглеждах в интернет, търсейки лекарство срещу херпес и видях коментар на хора, които говорят как свещеничката карачи ги излекува. Изпращам я по пощата и тя ми изпраща билково лекарство, което взех и то сериозно работеше за мен, аз съм свободен човек сега без проблем, херпесният ми резултат излезе отрицателен. Моля се за вас жрица карачи, тук изпращайте вашите данни на жрицата карачи чрез princetesskarachi@gmail.com, за да излекувате вашите

    ОтговорИзтриване