петък, 1 февруари 2019 г.

ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ В ПЛОВДИВ ДО 6 ФЕВРУАРИ, ЗАСЕГА

Грипната ваканция и в Пловдив беше удължена. От Регионалната здравна инспекция обявиха и понеделник, четвърти февруари, за неучебен ден. Следващият ден е определен за междусрочна ваканция, така че до ново нареждане учениците се очаква да влязат в класните стаи на 6 февруари, в сряда. 
В понеделник данните от заболеваемостта в региона ще бъдат обработени и на база тях ще се вземе решение как да се процедира по-нататък.
Високи остават стойностите на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в областта, сочат данни от сайта на Регионална здравна инспекция – Пловдив. За периода 21-27 януари заболеваемостта е 137 на 10 000 души срещу 130 за предходната седмица. Най-засегнати от вирусите са възрастовите групи 0-4, 5-14 и 15-19 години.
Спазват се и противоепидемичните мерки, препоръчани с писмо на РЗИ от 21 януари – преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения, преустановяване на плановите консултации за здрави бременни жени и кърмачета, както и преустановяване провеждането на профилактични прегледи и имунизации.
Въведено е и стриктно провеждане на филтъра в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях, системно и ефективно наблюдение и лечение на заболелите, оставени на домашен стационар, както и усилен патронаж на деца с медико-социален риск от страна на личните лекари.

Няма коментари:

Публикуване на коментар