четвъртък, 13 декември 2018 г.

Доц. Ходжев оглави Дружеството по белодробни болести

Доц. д-р Владимир Ходжев бе избран за председател на Българското дружество по белодробни болести (БДББ). Това стана на общо събрание, което се проведе по време на VII Конгрес на научното дружество във Варна в края на месец октомври. 

Доц. Владимир Ходжев - един от най-уважаваните белодробни специалисти в България, е ръководител на Секция по пневмология и фтизиатрия към Катедра по вътрешни болести на МУ - Пловдив и е началник на Клиниката по пулмология в УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив. Член е на European Respiratory Society и American Thoracic Society. 

Доц. Ходжев оценява работата с младите учени като едно от основните направления, които трябва да развива дружеството в следващите две години. Само след месец ще има обучителен курс за специализанти от програмата за продължаващо обучение на БДББ. Дружеството трябва да продължи да работи за усъвършенстването и квалификацията на всички белодробни специалисти в областта на пневмологията и фтизиатрията. 


Българското дружество по белодробни болести е единственият представител на научната общност от България, асоцииран член на Европейското респираторно общество. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар