понеделник, 9 юли 2018 г.

Симптоми предупреждават за тумор на мозъка

Диагнозата тумор на мозъка е плашеща. Лечението е дълъг и мъчителен процес. За съжаление туморните болести трудно се поддават на лечение. Развиват се от тъканите на главния мозък и се определят за първични, а когато засягат и други органи биват вторични.
Най-страшен, но и най-рядко срещан е туморът, който се нарича мултиформен глиобластом. От изключителна важност е да се разпознават първите признаци на болестта.
Те се припокриват с тези на няколко други заболявания, което допълнително обърква пациентите с тумор. Ако човек има дори минимално съмнение, че става въпрос за рак на мозъка, той незабавно трябва да посети клиника, пише zdrave.ws Ще му бъдат направени поредица от изследвания, за да се установи каква е реалната причина за здравословните нарушения. Самолечението е опасно!
Симптоми, с които се свързва появата на тумор на мозъка:
Признаците са следните: главоболие, повръщане, виене на свят, психически разстройства, нарушения в зрението, епилептични припадъци, нарушения в говора или слуха.
Не е задължително да се проявят всички тези симптоми, за да реши болен човек сам да се насочи към клиника.
Те може да смятат, че всички симптоми сочат към тумор на мозъка, но това в никакъв случай не означава, че изследвания няма да бъдат назначени. Понякога признаците насочват към определено заболяване, но след излизане на резултатите се оказва, че пациентите не са тежко болни.
Той се нуждае от помощ при всички положения, дори да не се отнася за рак на мозъка. Изследванията ще потвърдят тази страшна диагноза или ще я отхвърлят. Заключения преди крайното становище на медицински лица не трябва да се правят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар