петък, 8 юни 2018 г.

Кмет се потроши, падайки от пет метра, ортопеди от УМБАЛ "Свети Георги" го оперириха

Кметът на кърджалийското село Мургово Сейхан Назиф се потроши тежко, падайки от 5 метра. Инцидентът, станал след като бил ударен от ток при смяната на изгорели крушки на уличното осветление, която извършвал сам в района на селската джамия. В резултат на инцидента 39-годишният мъж е със счупване на ямката на тазобедрена става, на ръката и на лявото бедро. Заради тежкото му състояние управникът бил транспортиран за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. С неговия случай се заели началникът на Клиниката по ортопедия и травматология проф. д-р Владимир Ставрев и неговият екип. Те извършили изключително сложна операция на тазобедрената става на пациента, който в момента се възстановява и се чувства все по-добре. Професор Владимир Ставрев обясни, че в предишните години  е било напълно невъзможно хора с такива счупвания да бъдат оперирани, а се е налагало в продължение на месеци да лежат напълно неподвижни, за да могат да им зараснат счупванията. Оперирани са също ръката и бедрото на Сейхан Назиф. 
"Реших да сменя изгорелите крушки, за да е светло на хората, когато идват на молитва в джамията. В момента постим в навечерието на големия ни празник Рамазан Байрям.
Много съм благодарен на проф. Владимир Ставрев и екипа му", заяви  Сейхан Назиф. Той добави, че повече няма да прави подобни инициатива. В момента след подобни тежки и сложни операции в Клиниката по ортопедия и травматология се възстановяват още двама мъже. Едният е пострадал при катастрофа, а другият паднал от череша. Те също са много благодарни на проф. Владимир Ставрев  и екипа му. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар