четвъртък, 29 септември 2016 г.

Смарт часовник Alphabet ще следи здравето ни



Alphabet, холдингът, който е собственик на Google, разработва умен часовник, който ще може да следи здравословните показатели на потребителя, съобщава Digital Trends. Устройството се разработва от Verily Life Sciences, която е част от различните бизнеси на Google, които компанията обедини в Alphabet.

Часовник не е просто план или прототип. Той вече е на последните етапи преди производство. Браян Отис коментира пред MIT Technology Review, че вече е имало стотици прототипи докато компанията изгради устройството по начина, който иска. Умният часовник използва кръгъл e-ink дисплей (подобен на този в Kindle на Amazon), за да издържа на батерия много по-дълго време.

Устройството е оборудвано с много голям брой сензори. Благодарение на тях то може да прави дори електрокардиограма. Часовникът ще може да следи пулса, да измерва колко се поти човек, както и много други показатели. Всичко това ще помага за придобиване на реална представа не само за постигнатите резултати от тренировка, но и за общото здравословно състояние на потребителя. За сега Verily не коментира кога ще е готова с часовника, като казва само, че той все още се разработва.




източник: www.digital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар