четвъртък, 10 септември 2015 г.

Подгответе организма за преход към есента - част 2


1. Упражненията са от ключово значение, както сега така и във всеки сезон. Тъй като времето захладнява, загрявката преди упражнения е още по-важна. Йога и други движения за гъвкавост са полезни за подържането на младостта. Тези занимания са жизненоважни, за да бъдете в по-добра форма, тонизирани, силни, с по-добра имунна система и кръвообращение. Жизненото тяло боледува по-рядко.

2. Бъдете отворени към творческите идеи. Те могат да ви помогнат в изпълнението на вашата цел и да ви дадат тласък напред в живота. Така ще получите допълнителна мотивация и енергия за един по-вълнуващ живот. Това може да включва разкази за минали или настоящи преживявания, писане на книга или лична история, четене на помощни материали и прилагането им за подобряването на живота ви или просто започнете ново упражнение. С други думи започнете нещо, с което може да се занимавате през по-студените и мрачни месеци на зимата.

3. Изясняването и укрепването на хранителните ви навици е важен акцент в момента. Есента е сезонът на реколтите и е богат на различни храни – ябълки и орехи, слънчогледови семки, тиква, зеле, чушки, домати, както и много зърнени култури. Научете нови рецепти и се насладете на добра храна. Много от нас имат нужда от повече протеини и тонизиращи храни за по-студените месеци. Това ще подържа тялото и кръвоснабдяването ви в добра форма.

4. Взаимоотношенията са важни за всички нас. Това е добър момент да се задълбочите и да изясните вашите любовни и семейни връзки. Така ще откриете повече за собствените си нужди и тези на другите хора, близки до вас, както и да се научите да се вслушате в тях (както в нуждите, така и в хората).

5. Подгответе се за студения сезон. В китайската медицина, есенният сезон се фокусира върху белите дробове и дебелото черво. Прекалено зачестеното дишане може да доведе до задръствания и токсичност, както и запек и запушването на носа и синусите. Това води до инфекции на горните дихателни пътища. Прочистването им ще ви помогне да се чувствате по-добре. За да изчистите синусите вдишайте билкова пара, за целта може да използвате мента, розмарин, лайка, лимон и други билки.

6. Детоксикация е ключовата думата за септември. Прочистете се с детоксикираща диета или избягвайте захарта, пшеницата и млечните продукти в продължение на няколко седмици, това често помага да се чувствате по-добре, по-леки и по-млади и с повече енергия. Посещавайте сауна или използвайте парата като средство да се потите, за да изчистите токсините. Редовното изпотяване е важно за здравето и дълголетието.

7. Хранителните добавки често са полезни по това време на годината. Приемането на ехинацея сега е полезно, както и китайската билка астрагал. Ежедневните дози витамин C и витамин E, заедно със селен и цинк също помага на имунната система и изчиства тялото ви от някои токсини. Женшенът е доста добър за изграждане на сила и издръжливост. Корен от репей е полезен за кожата.

8. В случай на настинка или грип започнете да приемате повече витамин C, витамин А или използвайте пресен чесън натопен в мед и го дъвчете. Това е естествен антибиотик и защитник на имунната ви система. Екстракт от маслинови листа също е добро антивирусно средство. Разбира се, пийте много вода, билкови чайове и топла супа, както и не забравяйте да посетите вашия личен лекар.

източник: www.tibellia.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар