вторник, 14 ноември 2017 г.

Мастер курс по травматология в МУ-Пловдив

Двудневен курс по травматология се проведе на територията на Медицински университет-Пловдив. Той е от най-високо ниво на компетентност - мастер и засегна темата за травмите при възрастни пациенти. В курса участваха 21 млади лекари от България.
Провеждането на подобен курс в МУ-Пловдив е от изключително значение за научната общност в България, с голям принос за повишаването на квалификацията на българските травматолози и от голяма полза за по-доброто лечение на пациентите в нашата страна”, заяви проф. Владимир Ставрев - ръководител на катедра Ортопедия и травматология при МУ-Пловдив.
„Лечението на тези болни е необходимо да бъде интердисциплинарно – да има лекари от различни специалности, повече ресурси и различен вид организация”, заяви от своя страна проф. Деян Енчев - ръководител на травматологичната секция в болницаПирогов.
Участие в курса като лектори взеха доц. Рашков председател на АО Травма България, клон на АО Травма Интернешънъл, проф.Асен Балтов - председател на Българската Ортопедична и Травматологична Асоциация, проф. Владимир Ставрев - ръководител на катедра Ортопедия и травматология при МУ-Пловдив, проф. Деян Енчев - ръководител на травматологичната секция в Пирогов, както и чуждестранни лектори.
АО Травма е най-елитната международна научна организация в областта на травматологията със седалище в Швейцария.Курсовете на АО Травма са международно признати и са синоним на най-високо ниво на квалификация в областта на травматологията.
Според един от лекторите – доц. Рашков, трябва да се подчертае необходимостта от здравна политика в тази област, тъй като пациентите с ортопедични заболявания трябва да престоят по-дълго в болниците и няма изградена система за долекуване на тези болни.
„Необходимо е и да има финансиране от страна на здравната каса и министерство на здравеопазването”, каза още той.
Догодина е планиран  курс на тема "Фрактури при децата", който ще се проведе отново в Медицински университет-Пловдив като интересът сред ортопедите и травматолозите в цялата страна е голям още отсега. По този начин МУ-Пловдив със своята модерна обучителна база и утвърдени специалисти, се превръща в предпочитано място за провеждането на подобни престижни събития и водещо висше медицинско обучително заведение в областта на ортопедията и травматологията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар