понеделник, 16 февруари 2015 г.

Кои 19 фитнес истини ще ви помогнат да постигнете най-голям прогрес

Като всяко сложно нещо, и фитнес философията си има своята азбука. За да започнете да я четете гладко, първо обаче трябва да сте добре запознати с всички букви от нея.
В противен случай (тоест без основните познания), надграждането ще е трудно - на моменти откровено обезкуражаващо. В следващите редове съвсем накратко ще насочим вниманието ви към 20 важни фитнес истини, които надяваме се, ще направят пътя ви към желаните цели по-разбираем и лесен.




1. Загубата на килограми не е толкова физическо, колкото психическо предизвикателство – всичко е в главата ви и най-голямата промяна трябва да започне именно там.

2. Дехидратацията на мускулите само с 3% може да причини 10 процентна загуба на тяхната физическа сила.

3. Протеините притежават най-високият хранителен термичен ефект (TEF)

4. Това че си слаб, не означава автоматично, че имаш нисък процент на телесните мазнини

5. Клековете са упражнението, което трябва да присъства задължително във всяка една тренировъчна програма

6. Човешкото тяло изгаря в пъти повече калории през 23-те часа, през които не тренира, отколкото през единия час, по време на който е подложено на интензивни физически натоварвания.

7. 1 грам въглехидрати съдържа 4 калории. 1 грам мазнини съдържа 9 калории. Един грам протеини съдържа 4 калории. Един грам алкохол съдържа 7 калории.

8. За да свалите половин килограм телесно тегло трябва да изгорите 3500 калории

9. Не може да предизвикате загуба на мазнини само в една определена част от тялото като например корема. Истината е, че корем ще започне да се прибира, чак когато общият процент на мазнините в цялото тяло намалее.


10. Мускулите тежат също толкова, колкото и мазнините, само че за разлика от тях те са по-плътни и затова мускулестото тяло винаги изглежда визуално по-слабо макар и на килограми да е същото като отпуснатото.

11. Формулите за изчисляване на телесните мазнини или идеалното тегло въз основа на съотношението между височина и килограми не могат да бъдат точни, тъй като те не вземат под внимание индивидуалните физиологически особености на всеки отделен човек.

12. Колкото по-интензивна е една тренировка, толкова по-голям ефект оказва тя върху изгарянето на калориите след края на физическото активност.

13. Само по себе си храненето късно вечер не води до качване на килограми – преяждането обаче през телевизора по време на любимото нощно шоу или сериал със сигурност ще накара кантара да подскочи нагоре.

14. Това че в своето съдържание един продукт е посочен като „пълнозърнест“, не го прави здравословен.


15. Съществува висока пряка зависимост между фитнес нивото на хората, близки до вас, и вашата собствена физическа форма.

16. Много по-трудно е да натрупате 5 килограма чиста мускула маса, отколкото да свалите 5 килограма телесни мазнини

17. При хората над 18-годишна възраст, мастните клетки могат да бъдат създадени, но ​​не и загубени - само смалени.

18. 90 % от здравословните храни в големите търговски вериги са разположени в периметъра около щандовете с плодове и зеленчуци

19. Колкото повече мускули има един човек, толкова повече калории може да изгаря тялото му, когато се намира в състояние на покой.


източник: www.media.muskuli.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар